Concursului International George Enescu 2014

Ce note muzicale mai  apar prin Bucuresti?

In perioada 6 septembrie 27 septembrie va avea loc in Bucuresti cea de-a XIV-a editie a  Concursului International George Enescu,  anul acesta fiind organizat separat de Festivalul George Enescu.  Acest concurs reprezinta o modalitate de promovare a tinerelor talente din tara si din strainatate.

Concursul are loc la Ateneul Roman si la Universitatea Notionala de Muzica avadn patru sectiuni:Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție  oferindu-se in total epremii de 100000 de euro.  Gala concursului va avea loc la Ateneul Roman  alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu.

Concursul George Enescu este foarte important pentru tara noastra.  De exemplu anul acesta  s-au inscris 240 de artisti din 36 de tari de pe cele 5 continente.  Turismul de festival si de competitii reprezinta o rampa de lansare pentru Romania in scena turismului international.  Festivalul George Enescu   a dus faina Romaniei in lume, turistii venind la noi in tara special pentru acest eveniment muzical, iar altii afla aici pe loc de acest eveniment international.  Aceste doua evenimente conexe  trebuie sa faca parte din stategia de branding a Romaniei, dar si a celui de turism. Prin muzica se transmit mesaje, se creaza relatii, prietenii, se formeaza si se transmit mai departe opinii.

Concursul se adreseaza si celor ce locuiesc in Romania fiind un astfel de agrement, o metoda de a mai schimba aerul intr-un mod mai diferit, si unic in fiecare an.  Urechile noastre dar si creierul ne vor multumi dupa o astfel de experienta. Dar si inima isi doreste ceva mai placut: gata cu tremuriciul psihedelic, datul din maini pe tehno, topaitul, buriceala, fesaiala, rotitul pletelor, si alte manisfestari artistice pe muzica. E timpul sa lasa muzica sa ne patrunda si noi sa nu facem nimic.

In cadrul concursului George Enescu  se anunta urmatoarele evenimente:

–  concertul de deschidere va fi pus la cale de violonistul Alexandru Tomescu si  pianistul Amir Tebenikhin;

– competitia este asociata cu prezenta celebrului pianist Jean-Claude Pennetier,  membru al juriului, si va sustine un recital in cadrul concursului George Enescu alaturi de pianista de origine romana Mara Dorescu

– va avea loc un turneu in multe orase din tara in care laureatii vor putea interpreta pe scena

– laureatii concursului pot participa la un master-class la Viena oportunitate oferita de Academia de Muzica din Viena

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s