City Break la Suceava

Turismul din marile orase s-a extins datorita programelor turistice de tip city-break. E o modalitate de a promova orasele din Romania, pentru dezvoltarea turismului intern. M-am gandit la un oras care are multe de oferit  din punct de vedere turistic: municipiul Suceava.

Cum ar fi sa dezvoltam un nou concept de city-break la  Suceava, ca sunt destule locuri de vizitat ca biserici, manastiri, cetati, muzee, case memoriale.

Pe scurt ce avem de vizitat in Suceava

Doua cetati: Cetatea de scaun a Sucevei, si  mai putin cunoscuta Cetate Scheia, o veche fortificatie medievala din care au ramas pana astzi doar mici ruine. Se afla undeva la iesirea din Suceava pe drumul dintre localitatile Itcani si Scheia.

Manastiri. Manastirea Sfantul Ioan cel Nou  a fost construita de urmasii lui Stefan cel Mare in secolul al XVI-lea.  Pictura a fost realizata  in stil bizantin  in doua etape:   anii 1534 si  1909. Manastirea  Teodoreni cu hramul Inaltarii Domnului este un lacas de maici, ctitorita in secolul al-XVI -lea de catre boierul Teodor Movila. Manastirea Zamca  a fost in trecut lacasul comunitatii armenesti, fiind construita la inceput de secol XVII de comunitatile de armeni refugiati in Tara Moldovei.

Biserici:  Biserica Adormirea Maicii Domnului din Suceava a fost ridicata in secolul XII pe locul unei foste biserici de lemn, functionand ca biserica de maici. Din 1776 a  devenit biserica parohiala. Biserica Evanghelica augustana   dateaza din 1868 fiind ridicata pentru folosinta comunitatii germane din Suceava. Biserica Romano Catolica Sfantul Ioan Nepomuk de rit romano-catolic  ce a fost ridicata in prima jumatate a secolul XIX. Biserica Invierea Domnului (Vascrenia) este o ctitorie a doamnei Elena Rares, sotia domnitorului Moldovei Petru Rares. Biserica Sfanta  Cruce dateaza din anul 1521 si a apartinut  cultului crestin armean, ca si Biserica Sfantul Simion sau Turnu-Rosu  construita in 1513 de comunitatea armenilor din regiunea Sucevei.

Biserica Sfantul Dumitru a fost constuita in perioada 1534-1535 sub domnia  lui Petru Rares. Biserica Sfantul Gheorghe (Mirauti)  a fost ridicata in secolul al- XIV-lea,  avand rol apoi de catedrala metropolitana.  Biserica cu hramul  Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul (numita a Beizadelelor sau a Domnitelor) a fost ridicata in anul 1643 de  domnitorul Vasile Lupu, in aceea vreme fiind paraclis al Curtii Domnesti. Biserica Sfantul Nicolae este atestata documentar in 1519, insa nu se cunoaste ctitorul.

Pe langa obiectivele religioase in Suceava puteti vizita Casa Memoriala a folcloristului Simeon Florea Marian, ruinele Curtii Domnesti ( zona aflata acum in amenajare), Muzeului Etnografic  (al carui sediu fost un han medieval), Cladirea Muzeului Judetean Suceava, Planetariul si Observatorul Turistic, Muzeul  de Stiinte ale Naturii, si Muzeul Satului Bucovinean case taranesti expozitie in aer liber.

Am vizitat orasul Suceava,  am rezervat camera aici si am numai cuvinte de lauda. Am cautat  pe net cateva impresii pe internet de la bloggeri sau pe forumuri si am gasit cateva articole de travel; am gasit un articol bun   despre Suceava pe zekblog.wordpress cu detalii despre cele mai bune locuri de cazare. E bine ca exista  o tendinta in mediul online in care se promoveaza destinatiile turistice din Romania.

Voi ce orase ati vizitat din Romania?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s