Sanatate pe timp de vara

Vara femeile sunt mai predispuse dezvoltarii afectiunilor dermatologice si ginecologice, dar si barbatii sunt expusi acelorasi riscuri.

Principalii factori de imbolnavire se gasesc in apa si aer. In primul  rand baile in locuri comune precum stranduri sau piscine favorizeaza atat aparitia unor boli de piele cat si afectiunile ginecologice. Sunt numeroase afectiuni si boli carora le sunt atribuite cauze exclusiv de natura sexuala, dar contaminarea se face  de la toaletele din piscine, de la costumul de baie din material sintetic, si chiar de la apa statuta din bazine.

Am o regula: daca am chef de o baie fac in cada sau in apa marii. Niciodata nu am intrat in bazinul vreunui strand, oricat de faimos si cu palmieri o fii, si nici in vreo piscina cu acces public.  Intru la categoria sensibilosi, insemand ca am tenul deschis la culoarea fiind mai supusa riscului bolilor de piele dar si a afectiunilor produse de razele nocive ale soarelui.

In fost de cateva ori la dermatologie si stiu ca am pielea sensibila cu tendinta atopica; trebuie sa ma hidratez, sa folosesc creme fara parfum din categoria dermato-cosmeticilor, si sa ma feresc de apa din piscina care contine cam mult clor, si nu face decat sa usuce in mod inutil pielea. Si nu mai zic ca am interzis la solar.

Sunt susceptibila si la arsuri solare ; am fototipul 1, inseamnand ca nu ma bronzez niciodata; am facut odata imprundenta de a sta in soare cateva ore dupa-amiaza la mare si am facut insolatie cat e marea de mare: dureri de cap, moleseala, ameteala, somn, avand in vedere ca eram la mare si ar fi trebuit sa ma distrez.  In plus m-am ales si cu  foto-dermatita pe picioare de toata frumusetea plus acnee pe spate.  A urmat o perioada de tratament cu injectii si antibiotic. Si m-am invatat minte sa ma protejez: folosesc trei tipuri de crema cu factor de protectie ridicat, nu stau mai tarziu de ora 11 la soare, si mai ies la plaja seara dupa ora 18 cand valurile marii adie la talpile mele.

solar-2

                                                                                       Ilustratie: adevarul despre bronz

                                                                                                       Sursa: hilmi.ro

Povestind unei prietene socata ca  in Romania exista si oameni asa spalaciti ca mine si sensibili la soarele bland ( pentru unii bland pentru mine usturator de arzator), mi-a dat un pont despre  Hilmi Medical Center de la Piata Victoriei, Bucuresti. Cu medici specialisti in dermatolgie si ginecologie, vine in preintampinarea si tratarea bolilor de vara. In plus  Hilmi Medical Center ofera 15% reducere pentru orice interventie dermatologica pana la date de 31 august 2014.

Voi cum va protejati sanatatea pe timp de vara?

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s