Pledoarie pentru Scandinavia

Pe scurt ca asa e foarte cald afara voi face pledoaria mea pentru Scandinavia. Nu pentru stil de viata, sau economie performanta. Ci ca destinatie turistica de exceptie, mai ales pe timp de vara.

bilete-avion-general

Tendinta generala in turismul de masa, dar si a turistilor incadrati in economy tourist (cei ce cauta cele mai bune oferte, calatorind cu low-cost)  este sa se indrepte spre cele mai populare destinatii intr-un anumit interval de timp. Vara toata lumea  trebuie sa mearga neaparat vara la mare sa se bronzeze. Ete e musai? Sau neaparat la munte in Alpii Francezi. De ce pentru ca asta face toata lumea? si daca eu vreau sa fiu astfel? Pai sa fii diferit costa mult, ar putea spune carcotasii. Si chiar internetul pune capat carcotelilor nefondate. Bineinteles ca in februarie biletele catre Londra si Copenhaga sunt mai ieftine ca deh nimeni nu vrea sa mearga in ceata prin oras; dar daca vrem si bine si ieftin, trebuiesc facute socotelile din timp.

Eu fac pledoarie pentru vacante si escapade pentru vara in Scandinavia si tarile baltice. Nu recomand Tel Aviv, Cairo, si nici Istambul. Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi este de ajuns aerul sufocant din Bucuresti. Stiu ca a noastra capitala nu are iesire la mare, dar totusi cat o de marea mare, tot cald e.  Am cautat   bilete avion catre marile orase ale peninsulei Scandinave. Daca rezervi acum in zilele de vara trebuie a scoti ceva bani virtuali de pe card, sau cash din portofel.  Insa lucrurile stau astfel daca rezervi din timp. Sunt preturi bune si pentru toamna, iar orarul de iarna  vine cu oferte  de ingheata apele.

Pentru ca Scandinavia e o destinatie turistica cu preturi pe masura faimei si a stilului de viata consacrat, trebuie sa gasim locatii bune, cu preturi accesibile.

Pentru cazare Stockholm am gasit cateva hoteluri recomandate intr 2* si 4*: pornind de la 52,61 Euro/noapte ;a Hotel Dialog 2*, la First Norrtull 3*, Elite Palace 4*, hotelurile din lantul Best Western, pana la 196,07 Euro/noapte la Hotel Diplomat 4*.

 

Dar sa cautam mai departe. Stiu ca in Oslo preturile sunt mai mari. Verificand ce surprize imi ofera internetul la cautare cazare Oslo, observ preturi medii ce variaza intre 80-150 euro,  si o diversitate mai mare la hoteluri renumite: Radison Blue Park 87,37 Euro/noapte, Thon Astoria cu 126,88 Euro/noapte, Best Western Bondeheimen cu 132,16 Euro/noapte.

Chair daca vara e pe sfarsite, nu strica sa-ti faci socotelile din timp.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s