Picioare frumoase indiferent de anotimp

Picioare frumoase indiferent de anotimp, este deviza oricarei femei in materie de ingrijire. Aspectul sanatos al picioarelor tine atat de sanatatea din interior, ca si de modul in care sunt epilate. Trebuiesc evitate metodele agresive precum lama de ras, iar epilatoarele mai vechi provoaca cresterea firelor de par pe sub piele.

Cand eram copil, mama imi spunea sa nu cumva sa pun mana pe rama de ras si sa fac vreo prostie. Pe la varsta  de 12-13 ani, cand fetele intra in perioada de pubertate, incep sa se preocupe mai mult de aspecte ce tin de ingrijire precum epilatul axilelor, si al picioarelor.

benzi-pentru-epilat-cu-ceara-rece-fata-si-bikini-20buc

Mama mi-a explicat cat este de periculos sa te epilezi pe picioare cu lama de ras, si mi-a dat si exemple din vata unor fete si femei, care ingrijorate e cateva firicele, au inceput sa le rada, si intrun an-doi, li s-a indesit parul ca la barba barbatului. Atunci cand tai firul, si nu il smulgi, se intareste si creste mai mare, mai repede, si mai rapid. Asa ca primul mei epilat a fost unul clasic, cu ceara la cald. Am facut ceara peste tot, si am ajuns la concluzia ca e mai bines a incerc metoda cu ceara la rece, pe benzi. Mai rapid, mai eficient, si ai putin dureros. Dar si aici lumea se imparte in doua categorii: cei ce prefer epilatul clasic cu ceara la cald, precum se mai face in multe saloane, si cel cu benzi de epilat. Fiecare cu gusturile sale. Metoda de epilare cu ceara apare in istoria ca fiind alegerea frumoasei regine a Egiptului: Cleopatra. In acele vremuri clima statea putin astfel pe suprafata pamantului, iar Egiptul eta cunoscutd datorita cresterii albinelor.  De mii de ani epilatul cu ceara s-a perpetuat ca ritual de frumusete in randul femeilor. E timpul sa-l reinventam.

benzi-de-epilat-cu-ceara-rece-picioare-si-brate-20buc

 

Epilatului clasic cu ceara la cald au fost inlocuit de  hartie epilatoare sau forma de benzi epilat cu ceara la rece; mai scurte pentru fata, si mai lungi pentru picioare.  Este importanta de asemenea si folosirea unei lotiuni emoliente dupa epilat, dau a unui ulei special. Ingrijirea de dinainte si dupa este importanta. Se recomanda un sapun natural, hranitor, preparat din ingrediente naturale precum un sapun lapte capra simplu fara alte adaosuri.

Frumusetea nu inseamna doar kilograme de farduri, fond de ten intins cu mistria, gene fals de voluminoase, unghii false ce parca se transforma in gheare. O pielea catifelata, si ingrijita este importanta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s