Cele mai bune tablete pentru bloggeri

Poate o tableta sa te ajute sa fii in contact mereu cu blogul tau si comunitatea dezvoltata in jurul acestuia?  Si daca da, care ti se potriveste mai bine? In functie de tematica blogului tau, moda, frumusete, arta, carte, alege o tableta care ti se potriveste cel mai bine.

Am rezistat tentatiei de a avea o tablet pana acum, considerand ca tot ce aveam nevoie este un laptop performant.  Prima tablet pe care am testat-o a fost acum cativa ani, un Ipad 2,  ce am folosit-o pentru cateva saptamani  in realizarea unui studiu de marketing. Asa ca nu am avut timp sa-mi formez un obicei in joaca cu degetelul pe touch screen, fiind totusi obisnuita cu un ecran mai mare.

Apoi am participat la cateva evenimente de media, marketing si social media, si am realizat ca este nevoie de un upgrade. Tableta este acela unealta, pozitionata cumva intre smartphone si laptop,  un tool usor de folosit si practic atunci cand vrei sa faci life blogging la conferinte, sau pur si simplu pentru momentele cand ai chef de scris,  sau  te cuprinde inspiratia.

Daca esti pus pe drumuri, si calatoresti mult, trebuie sa te gandesti si la securitate. Cu totii care ati calatorit, stiti ca nu este cel mai usor lucru sa cari cu tine laptopul pe unde mergi. Esti in tren, multa lume,  zarva, caldura, ocupi toata masuta cuu n laptop, incarcator, si o sticla de apa. Daca toti din jurul tau, isi insira aceleasi lucruri, nu va fi tocmai comod, un motiv pentru care evit sa-mi scot laptopul pe masa. Nu mai zic de evenimente, precum Webstock, Social Media Summit, unde nici sa ma platesti nu car laptopul dupa mine: prea greu, facanda-ma sa par inceata, si neindemanatica. E nevoie de divice-uri portabile in lumea asta schimbatoare.

Pentru bloggeri care isi modereaza comentariile in timp ce sunt pe drum metrou, tren autobuz, sau postazeaza articole, statusuri pe Facebook intre evenimente, o tablet face viata de blogger mai usoara. Gandeste-te la avantaje: usor de transportat, durata mai mare de viata a bateriei, indeajuns de mica si usoara pentru a incapea in geanta, rucsac, sau chiar poseta.

Dar pe care sa o alegi? Care ti se potriveste, si cea care isi merita banii.

Aceste portabile sunt esentiale petru  evolutia  in communicarea digitala, fiind din ce  in ce mai utilizate, evenind practic un accesoriu la moda.  Pe scurt principalii producatori de tablete ce isi prezinta ofertele de tablet in Romania sunt: ARCHOS, Asus, Coby, Colorovo, GoClever, Horizon, Lenevo, Mediacom, Prestigio, Samsung, Samus, Serioux, Sony,Texet.  Sunt de tip android si input, au o diagonala cuprinsa intre 6 si 12 inci, cu interfata Android, IOS, sau Windows.La ora actual preturile variaza intre 100  si 4000 de Ron, dar se gasesc si sub 100 de lei, si peste 4000 de lei. Totul depinde de marca, reduceri, si ce stie sa faca.

  1. Tableta Samsung Galaxy Tab 2 de 7”. Indeajus de mica pentrua intra in geanta de umar; procesor performant, o memorie indestulatoare, ecran multi-touch; potrivit pentru bloggerul ce vrea sa urmareasca clipuri intr-un mijloc de transport, in timpul unor conferinte, sau sa pastreze  legatura cu prietenii prin intermediul aplicatiilor de social media. Nu este un gadget foarte performant, cu multe aplicatii de isntalat: este simplu, si are un pret rezonabil pentru ceea ce stie s a faca. As  spune eu ca e  girls likely.
  2. Ipad 4:  o tableta usoara, cu un display retina de 9,7”, rezolutie de 2,048 x 1,536 pixeli, si  durata mare de viata a bateriei de aproximativ 10 ore de utilizare. Pentru un blogger in deplasare, cu posibilitatea de conectare la diverse aplicatii; In functie de locatie te poti conecta la retelele wifi, si uita de conexiuna 4G disponibila.
  3. Tableta Samsung Galaxy Note. Aici nu mai avem pur si simplu nevoie de descriere. Cuvinte ca 32 GB, si WIFI, si 4G ar trebui sa fie de ajuns.  Preferata mea: culoare alba, cu stiloul digital  din dotare , perfecta pentru artistul din fiecare. Esti in metrou te plcitisesti, si mai stationeaza inca 5 minute pe peron;  trenul are intarziere; esti la un curs pe are nu il intelegi? Puneti creativitatea la incercare: scrie, deseneaza. Esti webdesigner, grafician, creator de moda, inginer, architect, blogger? Puneti tableta la treaba; creaza machete, desene, schite, logo-uri,  info-grafice.  Ideile  bune vin cand te astepti mai putin.

Tie ce tableta ti se potriveste?

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s