De mic pentru mai mare

385697_356115217774823_244753448911001_1007382_96774369_n

Poza de mai sus am gasit-o pe internet, si mi-a cam inspirat starea fiecarui parinte atunci cand are un copil. Cum se face ca desi e atat de mic are nevoie de atat de mult spatiu? Copilul ocupa practic toata viata ta: in timp si spatiu.

Mistica din jurul copiilor incepe de la primele secunde ale vietii. Cum va fi cand va fi mare? ce meserie va avea/ Toate incep ba cu ziua de nastere, ora, pozitia astrelor, pozitia Soarelui, orasul, tara, in are s-a nascut, starea sociala a parintilor, bagajul genetic, starea din familie. Exista atat de multe corelatii, explicatii, despre comportamentul copiilor, si viitorul ce li se rezerva, incat am inceput sa fac  o speculatie. daca tot este atat de important mediul de familie, cum ar fi ca un copil sa fie influentat in viitor de modul cum arata camera sa. Sa nu uitam ca a sa camera reprezinta o portiune de univers pe care doreste sa o exploreze. Si asa cum ii este camera, poate sa-i fir viziunea asupra viitorului. Daca ii sunt insuflate anumite idei, conceptii, copilul de multe ori merge pe acea directie, sau poate dezvolta o curiozitate si o pasiune in acea directie. Teoriile psihologice pun in balanta atat factorii genetici, cat si educatia.

Sa dezvolt putin simpla corelatie dintre patuturi copii  si viitoarele lor meserii si profesii. Mai jos cateva exemplu alaturi de poze sugestive:

1. Pat model safari, pentru un copil caruia ii place sa exploreze, sa cerceteze, un viitor naturolog, geograf, jurnalist stiintific, fotograf, iubitor de animale, activist de mediu, medic veterinar, biolog, ecologist, agent de turism,  explorator.

01-01-01

2. Pat model betoniera, pentru un viitor constructor, arhitect, inginer de constructii, proiectant, vizionar al arhitecturii marilor orase, masinist, producator, mecanic, specialist in transporturi.

 

pat-copii-betoniera-sky

 

3.Pat model Minni, rosu, cu bulinute, feminin, pentru femeia sexy, creativa, jucausa,  cu profesii umaniste ca scriitoare, jurnalista, actrita, om de televiziune,  diva (mai nou se castiga bani din asta), fashion&Beauty  blogger, creatoare de moda.

 

 

pat-copii-minnie-mouse-6bs

 

4.Pat model tractor pentru un viitor antreprenor rural, fermier, latifundiar, agricultor bio, detinator de pensiuni agro-turistice.

 

 

5. Pat model trenuletul Thomas: specialist in transporturi pe cai ferate, conducator de locomotiva tren, inginer, dezvoltator de retele feroviate, ministru al transporturilor. In mers totul are o dinamica.

produs-rnfzdxj4b

5. Pat model fotbal. Pentru un micut activ, cu inteligenta kinetica, care ii place sa faca sport, este dezvoltat in acest sens, si nu neaparat fotbal, dar poate fi un inceput. Baietilor in general le place jocul cu mingea.

 

 

produs-qmnbpvj0g

 

6. Patut model Mickey and Minnie, pentru un copil visator, creator, vitor regizor de film, scenarist, poate un creator al unui faimos studio de animatie pentru copii.

 

produs-kd57sxjc1

 

7. Pat model masina de politie. Un copil legendar, care sa lupte de partea binelui. Vrum, vrum, si baietii cei rai si obraznici sunt pusi la pamant. Copiilor le plac eroii, si de multe ori li se asociaza in mod imaginar, isi doresc sa fie ca ei, si-si iau exemple de viata din randul modelor prezentate de societate. Asa ca dragi parinti, fiti atentie ce modele serviti, sau ce modele le sunt servite de catre societate copiilor vostrii.

 

produs-p89fs652j

 

8. Patut model vapor, pentru un viitor  marinar, pirat bun (daca exista asa ceva), cautator de comori, explorator, comerciant, comandant de nava.

produs-kc018jq45

 

9. Patut model pictura-Picasso, pentru un sensibil/sensibila a culorilor, a vietii, a trairilor, un spatiu pentru gandurile nocturne ale viitorilor artisti.

 

 

produs-gdypcrn03

 

10. Pat model masina, unul dintre cele mai populare, si favorite ale baietilor, dar exista cu siguranta sunt si fetite pasionate de masini;  patuturi in forma de masina sunt pe lista dorintelor tuturor copiilor, indiferent de varsta. Cu siguranta daca copilul isi doreste asa ceva, are ceva energie, si va fi cu siguranta un sofer bun, poate un vitezoman al raliurilor internationale, un sportiv pasionat de formula 1. Sa fim sinceri, pana si adultilor le-ar face placere o asa extravaganta.

 

produs-345j1cwy6

 

 

 

Daca ati si copii ce patut v-ar place?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s