Ziua celulei stem

Despre iniţiativa Ziua  Celulei Stem am aflat de pe situl http://www.cordcenter.ro/cord-blood-center-medical.html Blood Center Medical este prima şi cea mai mare bancă de celule stem din România.  Prima recoltare a avut loc în luna martie anul 2006 la Cluj-Napoca. În 2008  la Cluj Napoca  s-a inaugurat primul laborator de procesare de sânge placentar şi prima bancă de celule stem din România. Mai apoi  în 2009 s-a inaugurat prima bancă  de celule stem din Bucureşti.

petitie

Celulele stem au un rol important în asigurarea sănătăţii copiilor din viitorul apropiat al acestora.  Studiile medicale au demonstrat că grefa de sânge placentar poate fi folosită în tratarea a peste 80 de boli, cele mai multe dintre acestea fiind reprezentate de boli de sânge maligne şi non-maligne. Aceasta metodă preventivă  va avea un impact pozitiv asupra îmbunătăţirii sănătăţii populaţiei din România, datorită valorii terapeutice a celulelor stem din sângele placentar.

Statistice sunt îngrijorătoare.  Numărul de cazuri de cancer la copii cu vârste  4 si 15 ani a crescut, iar incidenţa cazurilor de leucemie este îngrijorătoare; 2% din cazurile de cancer din Romania sunt înregistrate la copii; dezvoltat la vârste  fragede, tratamentele performante lipsind de multe ori din spitalele  româneşti, rata mortalităţii infantile este o problemă important. Nu trebuie să uităm că rata natalităţii este în scădere, si ca să ne perpetuăm ca popor trebuie făcut ceva în acest sens.

Este nevoie de o zi special pentru ca oamenii să devina conştienţi. Cord Medical Blod  a initiat Ziua celulei stem.Un proiect de informare a viitorilor parinti in legatura ca beneficiile recoltarii de celule stem. Scopul acestui proiect este acela de a strange numarul necesar de samnaturi in vederea declararii zilei de 6 octombrie Ziua Celulei Stem.

Semneaza si tu petiţia. Afla mai multe informaţii aici:

http://www.cordcenter.ro/ziua-celulei-stem.html.

Eu am semnat. Dar tu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s