România Citeşte

O noua blogger-provocare marca SuperBlog şi editura All s-a lansat în online. Să punem la cale o campanie de promovare a cititului în rândul copiilor şi tinerilor. Statisticile descurajante precum că România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la numărul de cărţi citite pe cap de locuitor într-un an. În plus rata scăzută de promovabilitate la bacalaureat e un semnal de alarma pentru viitorul copiilor din România.sigla-ALL

România Citeşte  este o campanie de promovare şi încurajare a cititului în rândul copiilor şi a tinerilor. Dacă adulţii şi-au format deja tabieturile, iar stilul lor de viaţă ese mai rigid, şi în general opus schimbărilor, copii rămân speranţa unui viitor mai bun. Încurajarea cititului din copilarie, are un efect benefic în timp. Un copil obişnuit cu studiul cu studiul intens va trece mai repede peste provocările testelor şi examenelor. Îi va fi mai uşor să înveţe în liceu, iar în timp îşi va contura un limbaj de specialitate care îl va ajuta în facultate.

Comparaţia statutului României comparativ cu celelalte state din Europa. Prezentarea de grafice şi date despre poziţionarea mediului universitar românesc în clasamentele globale, indicele de alfabetizare în Romania, şi viitorul incert al generaţiei de astăzi. Deşi sună rhetoric, şi demodată, întrebarea ,,Cine ne va plăti nouă pensiile în viitor?”, ar trebui să fie pastila de gândire a campaniei România Citeşte. Ratele scăzute de promovabilitate arată ca elevii nu mai învaţă aşa cum trebuie. Porcul nu trebuie îngrăşt în Ajun. După cum ne spunea în şcoala generală o profesoara aprigă de matematică, pregătirea pentru examenul de capacitate începe din clasa a-5-a.  Cărţile din şcoală nu mai sunt de ajuns, uneori fiind banale, cu informaţii plictisitoare. Internetul este plin de informatii de menţionat că multe sunt eronate. În plus ochii copiilor  sunt mai sensibili la efectul luminii generate de monitorul calculatorului.

Educaţia cărtii începe din familie.  Dacă părintii au uitat să citeasca, atunci să dăruiască cărţi copiilor pentru a le trezi curiozitatea către lectură. Există numeroase opţiuni: cărti cu povesti, cărţi de aventură, cărti educaţionale. De exemplu Pixi Ştie-tot este o colectie de carticele educative de buzunar adresata copiilor scolari. Aceste mini-enciclopedii contin informatii utile asupra unor variate subiecte interesante pentru copii: bucatarie, istorie, geografia Pamantului; cartea Pixi Stie-Tot  despre Pamant sub informatii generale despre fizica globului pamantesc.

 

 

Campania Romănia Citeşte lansată de editura All  ar trebui să  conţină:

1.site de prezentare: http://www.romania-citeste.ro

2.pagina de Facebook a campaniei

3.spot video difuzat online pe facebook

4.canal youtube România Citeşte

5.concurs România Citeşte

6.optional spot difuzat  la  televizor dacă bugetul permite

Concursul România Citeşte să se bazeze pe selfi-uri cu cartile preferate ale cititorilor editurii All. Pozele pot fi uploadate pe site-ul www.romania-citeste.ro, cât şi în cadrul unei aplicaţii pe Facebook. Pozele selfie cu o carte sunt la mare modă în străinătate.

România mea citeşte!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s