Roots Revival Romania

La inceput de primavara, Romania sarbatoreste prin muzica, trezirea naturii la viata. O da, muzica, aceasta forma de arta, veche, insa reinventat de noua. Muzica ne elibereaza, ne reprezinta, ne tine aprope de casa, chiar cand suntem departe. Traditionalul fara muzica e ca un gol fara adancime.   Muzica ne aduna, ne face sa zambim, si sa dansam plini de voie buna.

In vremuri de nelinisti si agitatie, muzica uneste lumea.  In acest scop sapte muzicieni, din sapte tari se intalnesc  in Romania, pentru a da un nou suflu  muzicii.  Folclorul romanesc imbinat cu jazz-ul relaxat al celor mai hippy-cult localuri ale lumii.

Root Revival Romania este o invitatie la redescoperire a radacinilor culturale. Afla cine esti, si nu lasa pe altii sa iti spuna. Da, esti roman, esti frumos, si destept. Esti descurcaret, istet, inteligent, abil, harnic, intreprinzator, si priceput.

Priveste spre stramosii tai, si ei o sa iti arata adevarata ta valoare. Nu te lasa calcat in picioare. Iubeste arta traditionala: portul, icoanele pictate, sculpturile, linguroaiele de lemn ale  bunicii, si muzica. Da naiul care ne-a facut cunoscuti peste ocean, fluierul ce doineste despre dor asa cum  noi romanii il simtim; sa nu-ti fie  rusine  de cine esti, si de locul in care te-ai nascut. Redescopera-ti radacinile.

Proiectul Roots Revival a inceput anul trecut, intr-o tabara din Maramures. Acolo muzicienii au dat frau liber creativitatii intr-un spectacol sustinut  in doua locatii:  Săpânţa-Maramures, si Sala-Radio Bucuresti.

Roots Revival Romania 2014 se extinde intr-un turneu musical ce trebuie sa fie memorabil,  7 artisti din 7 tari (numarul magic 7), sustin o serie de concerte  in Brasov (pe data de 25 februarie, la Sala Patria a Filarmonicii); la Cluj-Napoca (pe 26 februarie, la Casa Studentilor);  in Timisoara (la Sala Capitol a Filarmonicii), si in Bucuresti (pe data de 1 martie, la Sala Radio).

Cei 7 magnifici sunt:  din Romania  Monica Mădaş la voce; din Iran Mehdi Aminian canta la ney (nai persan); din Turcia Mehmet Polat la oud; din Armenia Emmanuel Hovhannisyan la duduk; din Marea Britanie Meg Hamilton la vioara; din Germania Ruven Ruppik,  si  din India Akash Bhatt din India, ambii la percutie.

Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre proiect intrati pe pagina de Facebook:

www.facebook.com/RootsRevivalRomania

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s