Laboratorul de iubitafizica

Laboratorul de iubitafizica este un spatiu al cercetarii interioare, al descoperirii dragostei fata de noi insine, al sperantei, si a imaginatiei duse dincolo de banalul posibil. Un teatru al lumii in care traim, in care frica de a ne spune ce gandim, pune in scena papusi, ce arata lumii, ce gandesc oamenii.

Din dilema dragostei in prezent se trage esenta povestii alegorice suprerealiste a piesei de teatru Iubitafizica. Adaptata dupa romanul lui Iulian Tanase, prezinta dramatic viata imaginara a omului sui generis, cu un eu extins, si un sine intangibil. Povestea salveaza dragostea.

Viata e ca o piesa de teatru. Iubirea ca un ideal, intangibil, ca o formulare eminesciana  comparabila dramei Demiurgului. Iubirea Lucefarului e ideala, pura, perfecta, dar imaginara si absolul de neatins. Jocul de-a luna si soarele coboara pe pamant, si pune in scena, barbatul si femeile din viata sa. Dincolo de sentiment, si vise, traim iubirea pamanteasca.

Iubirea e ca un experiment ratat sau castigat in laborator. Traim, visam, iubim, cantam. De aici se trage dilema inimii: traim ce visam, sau visam ce traim? O piesa drama dupa sensul neinteles, si duplicitar al iubiriii contemporane. Gesturi despre fidelitate, adevar, minciuna, si evolutia omului de la animal social la supraeu monogam.

Laboratorul de iubitafizica vrea sa prinda viata prin sustinerea voastra a celor in cautarea de experiemente: cu  voi insiva, sau impreuna cu altii. Un laborator social naste concepte, relatii, si trairi. Caci fericirea e o suma de impliniri sufletesti, si departe de bucuria de a avea posesiuni. Pe we-are-here.ro metafizicul se materializeaza, cartea prinde viata, iar  teatrul e pune in scena.

Cum ar fi sa faci parte din laboratorul unei stiinte legendare? Studiul iubitafizii abia a inceput. Pioenerii marilor descoperiri puteti fi chiar voi. Depasiti-va barierele mentale impuse, si ganditi diferit, neconventional. Ca o poza facuta invers, sau transversal. Teatrul este locul ideal al experimentarii. Poti fi altcineva pentru cateva secunde, fara ca ceilati sa stie asta. Sau te poti schimba, gandi, si vorbi altfel, nn alt eu, intr-un alt tu.

Premiera punerii in scena a laboratorului este pe 24 aprilie. Tu ce vrei sa experimentezi pana atunci?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s