Cand apelezi 0219662.ro

Atunci cand nu stii ce sa faci, si pe cine sa chemi. Primul lucru pe care il faci este sa deschizi o pagina Google sis a vezi noutatile in domeniu. Frica insa nu mai este o noutate.

Cam asa reactionam cu totii cand vedem un soricel intr-o camera;  soricelul este dragut,  insa adevaratele temeri apar atunci cand vedem un sobolan mai mare.

De unde aceasta temere? Totusi rozatoarele sunt animale inoffensive, mici; nu fac rau nimanui; doar traiesc si ele.  Insa dupa vorba: in sticlutele mici stau esentele tari, in vazul sobolanilor virusurile puternice.

De sute de ani prezenta acestora a fost asociata cu bolile, iar locurile unde acestia isi aveau alcasul erau intotdeauna locuri de evitat. Cam asa s-au imprastiat bolile pe glob: marile descoperiri geografice si comertul maritime au avut si numeroase efecte negative; in primul rand aceasta imprastiere a bolilor. Navele acostau in port, iar soarecii si sobolanii sii faceau veacul acolo. Ce era ca micutele rozatoare sa profite de o excursie gratis, cam intotdeauna cu o singura directive: doar dus., si bineinteles cu o excursie prelungita, escala in numeroase porturi pe drum. Si asa sobolanelul din Asia cunostea aerul European., soricelul European coloniza  America. The black side of tourism.

Pe atunci nu exista  0219662.ro . Vremuri greme, obiceiuri barbare.  Acum deratizarea este o operatiune mai  rapida si mai normal. In marile orase se cere o dizinfectie si o dezinsectie anuala. Populatia globului s-a marit, iar riscul inprastierii microbillor creste in acelasi ritm.

Orasele necuratate, nedesinfectate sunt associate cu un nivel scazut de trai, rata crescuta a imbolnavirilor., intr-un cuvant saracie.  De obicei rozatoarele periculoase traiesc in orasele mari, in zone periferice, in apropierea porturilor, sau in cladirile si fabricile parasite.

Asa ca daca locuiti intr-o zona problematica, ciuliti urechile. Cineva va poate rontai chiar cum popcorn-ul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s