Supă broccoli cu hering

Punem legumele la fiert

Ingrediente pentru  două porţii:  o jumătate de ardei roşu, o jumătate de ardei verde, o jumătate de ardei galben, 1 morcov mare, 250 g broccoli, 2 cepe, 400 ml apă, 2 linguri ulei, câteva linguri cu smântână sau iaurt gras, un vârf de sare, bucăţi de hering afumat.

Taiem ceapa.  Spalam broccoli.

Cu  broccoli la blender

  Tăiem bucăţele fileul de hering afumat

Preparare. Tăiem cubuleţe ardeii, morcovul; punem totul  la fiert cu uleiul. Când  legumele au fiert, scurgem supa de  legume;  în aceasta adăugăm cubuleţele de ceapă şi bucăţile de broccol, şi lăsăm să fierbă la foc mic. Când a fiert broccoli, îl scoatem şi-l mixăm bine până obţinem o pastă.  Turnăm pasta de broccoli în vas, punem smântâna/iaurtul, bucăţile de hering, sarea.  Servim în boluri colorate, decorate cu   mănunchi de broccoli.

Poftă bună!

Particip cu acestă reţetă la concursul Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s