Pain au chocolat

Ingrediente:  250 g făina, 2 linguri zahăr, 200 g lapte, 25 g unt topit, 100 g unt tare ( rece din frigider), 12,5 g drojdie, 1 ou,1 vârf cuţit sare,  cubuleţe de ciocolată neagră.

Preparare:

Se dizolvă drojdia într-un  vas cu2 linguri de lapte cald, 1 linguriţă zahăr şi 2 linguri de făina. Lăsăm compoziţia să crească la căldură pentru  un sfert de oră.

Într-un vas punem  125 g făina,  zahăr, laptel, unt cald, sarea  şi compoziţia cu drojdie.   Amestecăm cu o lingură până la  omogenizare, apoi   frământăm , adăugând treptat făina, până când se formează un aluat nelipicios. Acoperim vasul cu aluat, şi lăsăm aluatul la frigider timp de o oră.

Presăm untul de la frigider până când se întinde bine. Apoi îl punem înapoi  în frigider. Scoatem aluatul, întindem foile de aluat. Tăiem forme de aluat în forma de pătrat, în care împachetăm cu grijă untul, adăugând bucăţi mici de ciocolată.  Eu am făcut şi câteva cornuri şi mingiuţe cu ciocolată. Apoi le dăm pentru  20 minute la frigider.

Încingem cuptorul, pregătit tava, şi cu pâinicile la copt. Cand s-au rumenit le decorăm cu zahar vanilat.

Pofta bună!

 

Particip cu acestă reţetă la concursul Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s